miercuri, 27 mai 2020

Demidoctus vulgaris

A reusit pandemia asta sa ne scoata pe toti la iveala. Ne-a demascat! Cum stateam noi savanti ascunsi si incercam sa trecem neobservati si acum s-au prins toti ca eram de fapt oameni de stiinta sub acoperire.

Lumea medicala probabil este uimita de cat de bine ne pricepem la virusi noi. Si probabil ca este siderata de faptul ca noi discutam chestiuni legale in privinta obligativitatii administrarii unui vaccin pe care nimeni nu il are inca. Si care la altii probabil va fi si foarte scump cand va apare, ca o sa si-l permita doar unii mai bogati si mai rasariti. Atat ca noi il avem si avem o discutie de etica daca sa il dam la toti (ca tot e ieftin) sau nu. Avem expertiza in radio frecvente! Cu nebunia asta de 5G tocmai am realizat cat de multi absolventi de electronica si telecomunicatii avem! E drept ca a iesit un pic de talmes balmes ca incercam sa scanam chestii magnetice cu infrarosii sau laser, dar asta arata inca o data cat de avansati suntem noi fata de restul lumii. Plus ca legatura dintre Covid si 5G tine de o intersectie intre neurostiinta si astrofizica. Avem stea in frunte. Unii incearca sa ne-o citeasca cu termometrul, dar nu ne lasam noi asa usor pacaliti.

Atata eruditie este posibila doar cu un sistem de invatamant foarte avansat asa cum avem noi, unde meritocratia constituie temelia pe care este fundamentat tot sistemul educational. La o privire sumara, sistemul se bazeaza pe trei nivele de competitivitate.

Cel mai ridicat este cel de Demidoctus demagogus. Scoala este gratuita si populara, de aia se si numeste Scoala Vietii! Titlul nu vine insotit de nici o hartie pentru ca e mai importanta recunoasterea publica in fata oricarei hartii care de multe ori nu are nici o valoare. Nu este nevoie nici macar de bacalaureat, ci doar de un cont de facebook unde sa poti expune cercetarile sau parerile, care sunt dezbatute sau intarite de alti absolventi de scoala vietii, singurii in masura sa iti aprobe sau sa iti retraga titulatura. Pe langa cei ce se pot adresa si pot influenta mase mari de cunoscatori in toate mai sunt acei experti de nisa, cei ce definiti de corola de lumini albastre a spirtului medicinal. Ingurgitat. Acestia sunt Demidoctus vulgaris, un tip de autodidacti care daca au noroc sa bea etanol devin efervescenti, imbatabili! Le stiu pe toate. Din pacate geniul lor este sensibil la metanol.

Abia apoi, la diferenta mare, sunt cei care au urmat o facultate. In cazul asta sistemul are niste mici imperfectiuni pentru ca nu poti face diferenta intre cei care au obtinut o diploma pentru ca au urmat pe bune scoala si au avut rezultate meritorii la examene sau cei ce doar si-au cumparat titlurile. Cei din primul caz ne cam fac de rusine, pentru ca in zgarcenia lor s-au eschivat de la a oferi bunastare unor profesori si au invatat ca prostii toate tampeniile de prin manuale. Ceilalti, desteptii au reusit sa puna mana ceva mai usor pe o diploma si un titlu ceva mai scumpe, ca doar au cu ce, cu care pot sa acceada in zona demidoctus. De aia spuneam ca diploma nu mai valoreaza prea mult, conteaza cat de multi fani adera la parerea ta si fundamentul stiintific, care deja cam da in derizoriu.

In ultima vreme, impinsi de stresul indus de pandemie, a fost o efuziune populara in a demasca pe cei care au titluri academice pe bune, mai ales in randul medicilor care au venit cu tot felul de propuneri bizare. Acestia au emis tot felul de nazbatii halucinante, incepand de la a ne spala pe maini si a ne dezinfecta pana la izolare, carantina si alte aberatii. Asta cand era asa de simplu sa ii ascultam pe demidoctus si sa facem o simpla gargara cu dezinfectant. Eventual ne furajam cu ceva patlagina nepaleza care vindeca si cancerul.

Nu vreau sa insist pe chestia asta, pentru ca din fericire Demidoctus juridicus au observat rapid derapajele de la democratie si drepturile omului si au intervenit prompt. Acesti experti in ale legislatiei, constitutiei si drepturilor omului au ajuns de exemplu la concluzia ca scanarea este ilegala. Observ ca multinationalele din retail continua sa ne exploateze si scaneaza produsele la casa, dar cred totusi ca e o chestiune de timp pana cand aceasta practica nociva o sa dispara. Se lucreaza la chestia asta. Oricum pe legal s-au inregistrat cele mai multe lucrari de doctorat plagiate, deci clar ca prea multe pareri nu exista fiind doar derivate ale originalelor. As concluziona ca justitia va fi destul de putin afectata de expertiza celor ce si-au batut capul cu scoala pentru ca sunt destui doctori in drept care sa o modeleze ca pe o plastelina.

Unii din acesti doctori in drept au fost destul de vehementi la adresa doctorilor in medicina. Astia din urma fac cam multa scoala, daca numaram facultate, rezidentiat, doctorat, etc… si daca ne uitam ca profesorii lor sunt ceva mai rezervati in a le da titluri pe naspa, nu de alta, dar risca apoi sa fie tratati de vreun medic scos la fara frecventa. Astia de la frecventa au prostul obicei ca in loc sa isi scoata pacientii din rezerva de spital pe usa din fata sa tot nimereasca naibii usa cu frigidere numita si morga. Nu e clar daca nu cumva sunt doctori in stang ca sa se diferentieze de aia in drept.

Vai, dar sa nu uit inginerii. Din astia sunt multi vanduti multinationalelor, care exploateaza resursele patriei. Cei care nu reusesc sa obtina job de inginer sau similar se pricep la 5G si microcipuri. Ei sunt patriotii aparatori ai patriei in fata cotropitorilor straini care vor sa ne controleze speranta de viata si sa ne masoare temperatura la steaua din frunte. Ei sunt de multe ori nedreptatiti cu titlu de inginerul de la bloc cu specializare in schimbat becuri pe scara.

In acest context nu e greu de inteles de ce ani intregi de munca stiintifica, de cercetare nu mai valoareaza nici cat o ceapa degerata. Pare oarecum normal sa iei un savant recunoscut international si sa il faci pilaf pentru opiniile lui. Si denumirea de savant e cam riscanta! Ultima mare savanta a Romaniei, experta in polimerizare a sfarsit impuscata impreuna cu sotul ei, un renumit politolog recunoscut si de regina din Anglea! Atata timp cat avem plin de cunoscatori care se pricep la medicina, microbiologie, radiofrecvente, astrofizica si alte cele, ne putem permite sa avem opinii foarte clare si competente fara sa avem nevoie de cercetatori studiosi care stau toata ziua in laboratoare. Si care culmea naibii mai vor si bani pentru chestia asta. Unii chiar au avut tupeul sa se vaite ca sunt mai prost platiti decat fotbalistii. Babaetii!!! Mai usor cu democratia ca talentul are valoare mai mare decat expertiza voastra limitata doar la cateva chestii invizibile - gen virusi si alte bacterii. Mai ales aia de s-au dat cu dusmanii si si-au facut scoli, masterate sau doctorate prin strainatate. Ei chiar cred ca ne lasam impresionati de diplomele, licentele si certificatele lor? Niste hartiile colorate si stampilate care nu inseamna nimic pentru noi? Pai noi ne facem pe calculator mai faine, mai colorate si mai mari decat orice pot ei sa ne arate. Cu tot cu lucrarea de diploma.

Clar ca nu mi-am baut cafeaua. Lasand la o parte aberatiile pe care tocmai le-am emis, tot ce pot sa sper este ca totusi sa ne revenim vreodata. Iar diplomele sa inceapa sa aibe valoare in materie de neuroni consumati pentru obtinerea lor si nu in bani platiti pentru multiplicarea lor. Iar daca o sa ii spun cuiva ca sunt ocupat cu "Tratamentul aqua-termal al materialelor ceramice, aluminiului si otelului intr-un mediu limitat si sub actiunea unor substante tensioactive" sa nu fie impresionat.

E felul meu de a spune ca spal vase in bucatarie cu apa calda si detergent. Asta ca sa fiu in linie cu termoscanarea digitala pentru ca nu mai e la moda masurarea temperaturii ca nu da bine la traducere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu